onsdag 16. desember 2009

Children of God=)

Children of God eller «Guds Barn» er forløperen til «The Family of Love», deretter «The Family», fram til dagens «The Family International» (TFI), og var/er en ny-religiøs bevegelse grunnlagt av amerikaneren David Brandt Berg, populært kjent som «Moses David». Bevegelsen har regelmessig figurert i nyhetsbildet siden begynnelsen av 1970-tallet.
Berg skal ha sagt «Djevelen hater sex - men Gud elsker det» og «Det er overhodet ingenting galt med sex, så lenge det er praktisert i kjærlighet...».
I løpet av 1970-tallet fikk sekten på verdensbasis mange tusen medlemmer - et anslag er 15 000 - og spredte seg til alle verdensdeler. Organisasjonen er nå (2008) aktiv i over 100 land. I Norge skal det ha vært flere hundre medlemmer.
Medlemmene i «Guds Barn» som først levde nærmest i sølibat, bortsett fra de av medlemmene som var gift, ble siden kjent for å ha et radikalt syn på seksualitet. De praktiserte fri sex og bodde sammen i kollektiver. Dette førte senere til anklager om seksuell omgang med mindreårige.
I senere tid har nyhetene omhandlet Ricky Rodriguez, som var adoptivsønnen til grunnleggeren Berg. Ricky endte med å ta livet av et medlem av den nåværende «The Family International» før han på tragisk vis endte sitt eget liv.

Ingen kommentarer: